اين متخصص بيماريهاي قلبي و عروقي خاطرنشان کرد: شدت نشانههاي بيماريهاي قلبي به دليل اختلال در اعصاب محيطي در افراد ديابتي ممکن است کمتر از ميزان مورد انتظار باشد. از اين رو افرادي که به بيماري ديابت مبتلا هستند بايد بيشتر متوجه چنين نشانههايي باشند و به موقع به پزشک مراجعه کنند.
«سعيدي» يادآور شد: به ياد داشته باشيد که دردهاي قفسه سينه فقط نشانه بيماريهاي قلبي نيستند و ممکن است در اثر بيماريهاي گوارشي يا ريوي نيز به وجود آيند. البته احساس تنگي نفس ميتواند از نشانههاي بيماري کرونري قلب باشد گرچه در بسياري از بيماريهاي تنفسي نيز اين حالت به وجود ميآيد.
اين متخصص افزود: در اين وضعيت، فرد به طور ناراحت کنندهاي ضربان قلب خود را احساس ميکند. تپش قلب در حالتهاي اضطرابي و برخي بيماريهاي ديگر قلبي نيز ممکن است پديد آيد.
«سعيدي» خاطرنشان کرد: در مراحل پيشرفتهتر بيماري قلبي که کارکرد پمپ با اشکال مواجه ميشود مايع موجود در بافتهاي بدن (به ويژه بخشهاي پاييني بدن مثل قوزک پاها) به طور کامل تخليه نميشود و در زير جلد انباشته ميشود در نتيجه بيماريهاي واريسي پاها، بيماري کبد و اختلالات کليوي نيز ممکن است پديد آيد.
او با بيان اينکه مهمترين دليل بيماريهاي قلبي عروقي آترواسکلروز است، گفت: بيماريهاي عروق کرونر قلب ناشي از عدم رسيدن جريان خون به عروق خون رسان به قلب است.
«سعيدي» ادامه داد: آترواسکلروز يک بيماري پيشرونده است که از کودکي شروع ميشود و طي سالها پيشرفت ميکند.
اين متخصص افزود: بيماري آترواسکلروز در اثر رسوب چربي، کلسترول و مواد ديگري از قبيل کلسيم، فيبرين و مواد حاصل از تخريب سلولها در ديواره رگها بروز ميکند که به اين رسوبات پلاک يا اتروما ميگويند. انسداد چشمگير رگ سبب بروز عوارض حادي از جمله حمله قلبي، سکته قلبي و مرگ ميشود.
«سعيدي» خاطرنشان کرد: سن، جنس و ارث از عوامل خطر غير قابل تغيير به شمار ميروند. با افزايش سن خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي افزايش مييابد.
او با بيان اينکه مردان بيش از زنان در سنين پايين دچار حملات قلبي ميشوند، يادآور شد: کودکاني که والدين آنها به بيماريهاي قلبي مبتلا هستند بيش از ديگر کودکان در خطر ابتلا به بيماري قلبي عروقي هستند.
/118
انتهای پیام/